De 10e Grote Prijs Cees Sintnicolaas Veldrit bij DRC de Mol

De gehele voorafgaande week is er druk gewerkt door Jacob Sintnicolaas, zijn familie en kompanen om het parcours naar wens te krijgen. Nog nooit hadden zij deze weersvoorspellingen gekend, dus er kwam een uitdaging bij. Bij de materiaalpost moest een mobiele spuitinrichting komen, maar ook dat hebben ze voor elkaar gekregen. 

Dat het druk zou worden, was van te voren al bekend. Meer dan 450 renners stonden er voor de wedstrijd ingeschreven. Door het verwachte slechte weer, rekenden we wel op afmelders, maar dit waren er uiteindelijk toch niet zo heel veel. Daarnaast konden de Belgische renners bijschrijven op de dag zelf.

Zaterdag stonden de eerste campers al op ons parkeerterrein en werd er al volop het parcours verkend. De laatste voorbereidingen en controles werden verricht. Zondagmorgen 7.00 uur liepen de eersten van de werkploeg al weer rond het clubgebouw om de puntjes op de I te zetten.

In de stromende regen werd het podium opgebouwd en een grote partytent ervoor gezet. De vlaggen / doeken van  onze sponsors opgehangen. Het was al een drukte van belang.

Om 9.00 uur werd met de inschrijving begonnen. Eerst het systeem er weer in zien te krijgen bij de inschrijftafel en daarna volle bak aan de slag met rugnummers uitdelen en licenties opbergen. Jessica, Heleen, Diana, Mickey en Adri hebben deze werkzaamheden wederom super uitgevoerd.

Verder waren we achter de bar vertegenwoordigd met Co, Marianne, Frank Kramer van Profile Kramer, de fietsspecialist uit Sliedrecht, Johan en Marjolein. De piek lag rond half 2, dus dat was wel even spannend.

Met Johan Mulder als speaker beloofde het een uitdagende dag te worden. Met bekende namen en kampioenen uit de crosswereld aan de start zoals Erik Dekker, Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn, Lorena Wiebes, Jolien Verschueren, kreeg deze natte dag toch nog wat glans.

De dag verliep verder zonder problemen en geheel volgens schema, met spannende wedstrijden en een mooie podia, waarbij de eerste 3 van de wedstrijd door onze rondemiss Demi Sijswerda, aangekleed door Smit Mode uit Papendrecht, werden voorzien van bloemen, welke door het wielercomité Papendrecht zijn geschonken en door Udo Janssen van de Bloemensjop, gevestigd in Winkelboulevard Noord te Zwijndrecht zijn geleverd. Verder werd onze hoofdsponsor ABB Bouw uit Sliedrecht duidelijk in beeld gebracht met reclame doeken achter het podium.

De dag werd afgesloten met een hapje en een sapje in de kantine en iedereen ging moe maar voldaan naar huis. Met nog één grote uitdaging te gaan… maandagmorgen voor de schoonmaakploeg van het clubgebouw!

Iedereen die meegeholpen heeft om van deze dag zo’n succes te maken; ENORM BEDANKT!

Foto’s: Richard Valk